Jim Pike Darts part deux


Tuolla aiemmin oli julkaisu kahdesta sarjasta 1900-luvun lopulta olevia darts-tikkoja. Ajattelin jatkaa vähän saman aiheen tiimoilta tällä kertaa.

Jim Pike Signature brass darts. Vaikuttavat 30g mörssärit. Klassisessa mustassa nahkakotelossa. Standardit varret plus Jim Pike logolla varustetut Dimplex sulat. Vaikka nämä muodoltaan ja painoltaan vähän eksoottiset ovatkin oli heittely näillä kuitenkin yllättävänkin miellyttävää.

Netin ihmemaasta tuli myös vastaan ote vanhasta katalogista, jossa selvästi komeilee hyvin samankaltainen, myös 30g painoinen Jim Pike malli. Erona toki se että varsi ja sulka olivat ajan henkeen verrattuna näihin kyseisiin 90-luvun tuotoksiin. Tällaisia voi kyllä hyvin suositella ainakin hupi-mielessä heittelyy varauksetta. Useammat hymyt saa takuulla huulille.


Jim Pike Signature series keltaisella vasemmalla

Toinen mielenkiintoinen setti. Leo Newstead Nickel Tungsten 19g tikat. Tarkemmin punnitsin nämä ja kaikki olivat aika liki 19,5g per kpl. Leo Newsteadit näyttävät olevan hivenen pidempiä malleja kuin Jim Pike Signature sekä tikan urituksia on enemmän (ja muoto hieman erilainen), mutta ne on osapuolleen samoilla kohden molemmissa suhteessa tikan kärkeen. Sama on havaittavissa tuosta historiallisesta katalogi-kuvasta. 



Sulat olivat samat Jim Pike logolla varustetut mustat dimplex sulat kuin muissakin ostamissani tikoissa. Varret olivat lyhyempaa mallia ja musta/punaiset väritykseltään. Logo tikan rungossa oli vastaava hauen kuvan osalta, mutta kalan päällä lukee näissä Leo Newstead. 

Nämä puikot aika paljon kevyempinä ja ohuempina tikkoina tuntuvat lähes kirurgin instrumenteilta edellisiin 30g pajavasaroihin verrattuna. Hyvät nämä kyllä on. Ei käy kieltäminen.

Pari muutakin tykötarvetta tarttui tuossa jokin aika sitten mukaan. Ensin 1/4" kierteellä olevia varsia klassikkomalleihin. Noi siniset oli pidempää varianttia. Sitten oli valkoisia "World's Greatest Dart" liimasulkia. Sopii itselle kuin nenä päähän historian rakastajana.

Kokeilumielessä otin myös muutaman sarjan todella vanhan liiton taiteltavia ja liimattavia sulkia. British made Zebra Stripes mustana, vihreänä sekä blankkona. Jim Pike Dart Flights, Shaped and Gummed pusseissa, joissa myös ohjeet taitteluun ja liimaukseen. Noissa taustapuoli on kuin vanhoissa kirjekuorissa. Kostutus ja painetaan kiinni. En ole malttanut vielä testata yhtäkään. 


Näköjään nuo edellisessa osassa esitellyt 20g mallit ja niiden jo kerran perästä sisään heitetyt sulat näyttävät oikein imevän tikkoja itseensä. Tätä kirjoitellessa kävi taas juuri samaan tapaan. Suoraan perästä sisään, tosin tällä kertaa varsi säästyi kuitenkin ehjänä.....





Kommentit